BBQ Svinekæber
2021-01-14- Cuisine: Amerikansk
- Course: Hovedret
-
Add to favorites
Average Member Rating
(5 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Svinekæber
Svinekæber | 300-400 gr. | |
BBQ Rub | 1dl | |
BBQ Sauce | 1 dl | |
Smør | 100 gr |

Traditionelt bliver svinekæber langtidsbraiseret i øl, vin eller lign og serveret med kartoffelmos eller lign. Her har jeg valgt i stedet at tilberede dem efter den såkaldte 3-2-1-metode. 3 timer på grill med røg, to timer pakket i sølvpapir med smør og BBQ sauce og så en time på grill – alt sammen ved 105 grader. Resultatet er et lækkert smagfuldt stykke kød, mørt men stadig med bid i.
Fremgangsmåde
Svinekæberne bliver trimmet og sølvsenerne fjernes. Herefter drysses godt med BBQ rub på begge sider. Lad dem gerne stå et par timer eller helt op til et døgn.

Herefter på grillen ved 105 grader – jeg bruger supersmokefunktionen på min Traeger for at give mere røgsmag.

Efter 3 timer pakkes kæberne i sølvpapir med BBQ Sauce og smør. Pakken lukkes godt til så væsken bliver ved kæberne.

Lad pakken ligge i grillen i 2 timer. Kæberne lægges herefter på grillristen, stadig ved 105 grader og pensles med væsken fra pakken. De vendes efter en halv time og pensles igen.
Efter i alt 6 timer er resultatet mørt men stadig med bid. BBQ saucen karameliserer især den sidste time og giver en lækker sødme og et lille spark af chili til røgsmagen. Læg mærke til kødets “smoke ring” der næsten når hele vejen igennem kødet.
Kødet kan som her skæres i skiver og bruges i burger serveret med coleslaw.
