Jomfruhummer i hvidvins-smørsauce
2021-05-05- Cuisine: Amerikansk, Dansk, Spansk
- Course: Forret, Hovedret
-
Add to favorites
Average Member Rating
(5 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Scampi - Jomfruhummer i hvidvins-smørsauce
Jomfruhummerhaler | 500 gr. med skal | |
Hvidvin | 3 dl | |
Smør | 150-200 gr. | |
Hvidløg | 3 fed. | |
Frisk persille - hakket | ||
Evt. pasta og parmesanost |
I spanien spiser man Gambas al ajillo – rejer i olie med hvidløg. I USA kan man mange steder få Shrimp Scampi – rejer i smeltet smør med hvidløg. Begge retter er fantastiske, så jeg har haft forsøgt at lave en udgave med skønne danske jomfruhummere. Retten kan serveres som en slags tapas, kun med skiver af godt brød, eller man kan, som nedenfor, servere det med pasta, toppet med revet parmasan. Til denne opskrift har jeg brugt min Traeger grill, men man kan sagtens lave retten i ovnen.
Fremgangsmåde
Tænd ovn eller grill på 200c.
Pil jomfruhummerhalerne. Sæt halerne på køl og læg skallerne i en gryde med 3 dl. hvidvin. Bring i kog og lad det simre 15-20 min. Hæld væsken gennem en sigte og smid skallerne væk. Dette trin kan undlades og man kan bruge 1 dl. hvidvin, men ved at koge skallerne får man mere smag fra jomfruhummerne og kogt lidt af alkoholen ud af vinen.

Hæld 1 dl. af den kogte hvidvin i en støbejernspande sammen med det smør og det hakkede hvidløg. Du kan også bruge en anden ovnfast pande, lille ildfast fad eller lignende.
Sæt panden i ovnen i ca 15-20 min. så panden er varm, smøret er smeltet og hvidløget let stegt.

Rør lidt i vædsken og læg de pillede jomfruhummerhaler i panden, fordel dem godt ud så de ikke overlapper. Lad retten stå yderligere 8-10 minutter i grillen/ovnen,.

Drys den hakkede persille over og server straks, enten som forret/tapasret med et lækkert brød eller med friskkogt pasta med rigeligt friskrevet parmesanost.
