Karamelliserede Løg Sous Vide

2021-01-12
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

<span>Most</span> Viewed PostsNo most viewed posts found

Ingredienser

Løg 4 stk
Salt 1 tsk
Olie/Smør 1 spsk

Karamelliserede løg – eller løgmarmelade lavet i sous vide er fantastisk i burgere, sandwich eller som tilbehør til en god steak.

Denne opskrift er en slags basisopskrift. Løgenes naturlige sødme bliver virkelig bragt frem, men for en mere nuanceret smag kan tilføjes 1 spsk. sukker eller honning og 1 spsk. balsamico, rødvin eller lign. Man kan også sagtens tilføje krydderurter såsom timian. Laver man en større portion giver det en fantastisk base for fransk løgsuppe. Tilsæt løgene til en god kraftig okse- eller hønseboullion og server med ristet baguette toppet med revet Gruère.

Da løg afgiver gas, når de tilberedes, er det vigtigt at sautere dem kort inden de vakuumpakkes, ellers ender man med en masse luft i posen, som flyder ovenpå, og løgene tilberedes ikke ordentligt.

Fremgangsmåde

Pil løgene og skær dem i skiver. Sauter dem ved middelsvag varme til de begynder at blive gennemsigtige men uden de tager farve. Tilsæt salt.

Lad herefter løgene køle ned og vakuumpak dem. Ønsker du at tilføje balsamico eller anden væske, men ikke har en vakuumpakker, der kan klare væsker, så frys væsken inden, gerne så fladt som muligt, og læg det med løgene i posen.

Sæt din sous vide til 85 grader. Læg posen med løg i vandet og tilbered dem i 20 timer.

Servér løgene til en god steak eller i en burger.
Løgene kan sagtens laves i god tid. Forudsat vakuumeringen er ubrudt, har løgene lang holdbarhed på flere uger hvis ikke måneder. Efter åbning bør de spises indenfor 4-5 dage.

Note: Løgene kan sagtens tilberedes både kortere og længere. 20 timer giver den tekstur og smag som vi foretrækker herhjemme, så prøv dig frem, og find hvad du bedst kan lide – “Do what tastes right”