Pumpkin Pie
2021-01-13- Cuisine: Amerikansk
- Course: Dessert
-
Add to favorites
Average Member Rating
(5 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Tærtedej
Hvedemel | 180 gr | |
Smør | 100 gr | |
Salt | ½ tsk | |
Vand | 2 spsk |
Fyld
Græskarpuré (1-2 friske Hokkaido græskar eller græskarpuré på dåse) | 4 dl | |
Sukker | 75 gr | |
Brun Farin | 75 gr | |
Æg | 2 | |
Fløde | 4 dl | |
Salt | 1 tsk | |
Kanel | 2 tsk | |
Stødt Ingefær | 1 tsk | |
Stødt Muskatnød | 1½ tsk |
Tilbehør
Fløde til flødeskum | 1 dl | |
Vanillesukker | 1 tsk | |
Flormelis | 1 spsk |

Man kan ikke sige Thanksgiving, uden også at sige Pumpkin Pie.
Desserten er nærmest lige så fast en tradition i de amerikanske hjem som kalkunen. I USA laves den ofte med græskar på dåse, det giver et glimrende resultat, men hvis den lige skal være lidt ekstra lækker, så så lave den på frisk græskar som her.
Fremgangsmåde
Til tærtedejen: skær smøret i små stykker og bland det godt med mel – brug evt. en røremaskine eller foodprocessor. Tilsæt vand og salt og ælt sammen. Rul tærtedejen ud og læg den i et smurt tærtefad. Pres den ud så den dækker det hele. Skær overskydende dej af. Prik huller i dejen med en gaffel.
Forvarm ovnen på 220c.
Skær græskar i kvarte og fjern kerner og tråde med en ske. Læg kvarterne i et ildfastfad med en smule vand i bunden og bag dem i ca. en time, til kødet er blødt nok til at kunne moses med en gaffel.
Skrab kødet ud af skralden og blend det med en stavblender til en puré. Lad det køle ned.

I en skål, bland sukker, farin, salt, kanel, muskatnød, ingefær, græskarpuré, fløde og æg til en ensartet masse.
Hæld græskarblandingen i formen så den fordeler sig jævnt.
Bag tærten ved 220c i 15 minutter, sænk temperaturen til 175c og bag i yderligere ca. 40 min. til tærten er fast.

Lad tærten køle ned og servér med flødeskum – gerne iblandet en smule vanilesukker og flormelis.