Røget Rullepølse
2021-01-15- Cuisine: Dansk
- Course: Frokost, Pålæg
-
Add to favorites
Average Member Rating
(4.8 / 5)
5 People rated this recipe
Related Recipes:
Saltlage
Salt | 450 gr. | |
Vand | 3 L |
Rullepølse
Svineslag | 1 stk | |
Peber | 2-4 spsk | |
Løgpulver | 2-4 spsk |
Hjemmelavet rullepølse er fantastisk og når den røges, går den lige et ekstra niveau op på lækkerhedsskalaen.
I denne opskrift krydres rullepølsen kun med salt, peber og løg, men man kan sagtens tilføje persille, timian eller andre krydderier efter ønsker. Do What Tastes Right!
Fremgangsmåde
Til saltlagen blandes 3 liter vand med 300-450 gr. salt. Jeg bruger selv 150 gr. salt pr liter vand, men resultatet er en rullepølse en smule til den salte side. Ønsker man en mindre salt rullepølse, nedjusterer man bare saltmængden.
Læg svineslaget i en beholder der er stor nok til både slag og saltlage. Hæld herefter lagen over, dæk til og sæt på køl i 12-24 timer.
Tag slaget op af lagen og læg det fladt på et skærbræt. Drys løgpulver og peber på ca 2/3 af slaget. Jeg har skrevet 2-4 spsk på her, da smag og behag er forskelligt for hvor krydret man ønsker sin rullepølse, men der skal en god del til.

Fold eller rul slaget sammen, så delen uden krydderi er yderst. Bind med madsnor.

Grill rullepølsen ved 105 grader til stegetermometeret viser en kernetemperatur på 68 grader – det tager ca 5 timer. Jeg bruger her min Traeger pillegrill, men man kan sagtens bruge sin ovn eller kulgrill, så længe, det er indirekte varme. Ovnen vil dog resultere i et mindre røget resultat.

Når rullepølsen er grillet færdig, lægges den i en rullepølsepresse i 12-24 timer. Fjern herefter madsnoren og skær rullepølsen i skiver. Nyd på et stykke brød med løg og sky.
