Tunmousse
2024-05-04- Cuisine: Dansk
- Course: Forret, Frokost, Hovedret
-
Add to favorites
Average Member Rating
(4.8 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Tunmousse
Tun i Vand | 3 dåser | |
Smør | 200 gr. | |
Creme Fraiche | 1,5 dl | |
Citronsaft | 2 tsk | |
Salt | 1/2 tsk | |
Peber | 1/8 tsk |
Tunmousse er en klassiker af en årsag. Den har nok været mere populær end den er i dag, men man den er altid et hit som forret eller på en buffet. Denne opskrift giver en simpel udgave, som sagtens kan gøres mere festlig ved at tilføje rejer eller krebsehaler på toppen.
Fremgangsmåde
Start med at tage smørret ud af køleskabet og lad det stå ved stuetemperatur så det bliver blødt. Dette gør det betragteligt lettere at få tunmoussen blandet ordentlig sammen.
Dræn væsken fra tunen og hæld den i en skål. Med en håndmixer, mix tunen rundt til en er brudt godt op og skær herefter smøret i stykke og bland det med tunen til smøret er godt fordelt. Tilsæt creme fraiche, citronsaft, salt og peber og mix godt sammen. Stil tunmoussen på køl til den skal serveres og pynt evt. med rejer og citronskiver samt lækkert brød.