Varmrøget laks
2021-05-24Average Member Rating
(5 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Varmrøget Laks
Lakseside | 750 gr. | |
Brun farin | 4 spsk | |
Soja | 1 spsk | |
Salt | ½ tsk |
Varmrøget laks kan krydres på et utal af måder, lige fra med “kun” salt, til peberblandinger, dild eller som i dette tilfælde med en blanding af brun farin og soja. Den sødlige og salte krydring klæder laksen godt sammen med en mild smag af røg. Server den med en salat med syrlig dressing til, eller som her, med ovnbagte gulerødder og ris med ærter.
Jeg bruger her min Traeger Grill, men opskriften kan sagtens laves i ovnen, dog bliver resultatet uden den let røgede smag.
Fremgangsmåde
Tjek laksesiden for eventuelle ben og fjern dem ved at hive dem ud med en pincet eller kniv.
I en skål, bland brun farin, soja og salt godt sammen. Fordel massen ud over laksesiden.

Tænd grillen eller ovnen på 80º – bruger du en pillegrill med supersmoke-funktion, så aktiver denne. Tilbered laksen til den har en kernetemperatur på 50º, det tager ca. en time.

Server laksen mens den er varm, enten med en frisk salat eller som her, med ovnstegte gulerødder og ris med ærter. Laksen kan også køles ned og bruges i en pastasalt, som fyld i en sandwich eller på et godt stykke rugbrød.
