Buffalo Chicken Dip

2024-02-01
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 15m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Græske Burgere

  • Cherry BBQ Sauce

  • Meatball Sub – Sandwich med Kødboller

  • Spidskåls-Coleslaw Med Æble

  • Jalapeño-Marineret Kyllingeburger

<span>Most</span> Viewed PostsNo most viewed posts found

Buffalo Chicken Dip

Revet kylling 350 gr.
Revet Cheddar 100 gr.
Philadelphia Smøreost 200 gr.
Creme Fraiche 1,5 dl.
Danablu Blåskimmelost 50 gr.
Chilisauce 1 dl.
Hvidløgspulver 1 tsk
Salt 1 tsk

Dip! Hvor vi i Danmark primært kender til dips, som består af creme fraiche iblandet en krydderiblanding, så har man i USA en tradition for tilberedte og ofte lune dips – og det kan altså noget, må man sige. Denne dip er inspireret af smagene fra Buffalo Chicken Wings, hvor de stegte kyllingevinger vendes i en chilisauce og serveres med blåskimmeloste-dip. En ret du i øvrigt kan finde opskriften på her.

Buffalo Chicken Dip er rimelig nem at lave – det sværeste er næsten at vente til den er kølet nok af til at man kan spise den. Det er vigtigt, at kyllingen bliver trukket i så små stykker som muligt så man undgår for store klumper i den færdige dip, det gør det betragteligt lettere at spise og giver efter min mening en bedre spisemæssig oplevelse.

Jeg bruger i denne opskrift Frank’s RedHot Sauce, hvilket jeg synes giver en mere autentisk buffalo wing-smag, men den kan sagtens udskiftes med din favorit-chilisauce med en anden smag og styrk. Do What Tastes Right!

Server dippen med eksempelvis tortilla-chips. Personligt foretrækker jeg dem med salt, da der er rigeligt med smag i dippen

Start med at trække kyllingen i så små tynde strimler som muligt, hvis dette ikke allerede er gjort. Du kan bruge rester fra en helstegt kylling eller tilberede kyllingelår eller brystfilet til formålet, alt efter præference. Fremgangsmåden afhænger lidt af valg af udskæring og tilberedningsmetode. Du kan vælge at grille/stege kødet, koge det, eller en kombination, hvor det steges af, og herefter lægges i vand eller fond for at færdigtilberede. Personligt synes jeg grillning er lækkert, da det tilføjer lidt røgsmag også.

I en skål, bland smøreost, cremefraice og chilisauce sammen til en ensartet masse. Tilføj hvidløgspulver og rør rundt. Ibland herefter kylling, den revne cheddar og smuldr/hak danablu-osten og bland det hele godt til alt er ligeligt fordelt.

Hæld herefter blandingen over i et ovnfast fad eller skål og fordel det ligeligt. Jeg bruger selv et glasfad fra Ikea på ca 20×15 cm. Bruges en anden størrelse skal tilberedningstiden evt. justeres.

Bag nu dippen i 15-20 minutter ved 175°. Når den er færdig røres der rundt i dippen og den overføres evt. til en serveringsskål. Lad den køle lidt ned inden den spises, da den er meget varm. Pynt evt. med fintsnittet forårsløg og server med tortillachips, grøntsagsstænger eller lignende og vær klar på en dip, man altid lige kan spise lidt mere af.