Chili Con Queso – Ostedip

2023-02-11
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Græske Burgere

  • Cherry BBQ Sauce

  • Meatball Sub – Sandwich med Kødboller

  • Spidskåls-Coleslaw Med Æble

  • Buffalo Chicken Dip

<span>Most</span> Viewed PostsNo most viewed posts found

Chili Con Queso

Revet Cheddar 450 gr.
Philadelphia Smøreost Neutral 1 pk. a 200 gr.
Cheddar smelteostskiver 5 stk
Løg 1 stk
Rød Peber 1 stk.
Hakkede Tomater 1 ds. a 400 gr.
Fløde 1 dl.
Jalapeno (Syltet) 3-4 spsk

Chili Con Queso eller bare Queso er en klassisk ostedip, som vi i Danmark desværre primært kender fra den sørgelige udgave man køber på glas i supermarkedet ved siden af salsaen.

Denne opskrift giver en meget mere smagsfuld version, hvor de hakkede tomater, løg og rød peber både giver smag men også lidt tekstur. Man kan sagtens tilsætte kød til dippen også, det være sig stegt oksefars, pulled pork eller pulled chicken. Til denne opskrift vil ca 100-150 gr. færdigstekt kød være passende.

Normalt ville jeg være stor fortaler for at rive osten selv, men til denne opskrift vil jeg anbefale, man køber revet cheddar i poser. Udover at være nemmere, så er der tilsat kartoffelstivelse til den revne ost for at undgå at den klumper sammen i posen, hvilket hjælper med til at gøre teksturen mere ensartet ved at “jævne” dippen. Man kan sagtens bruge cheddar, man selv river, men resultatet er mere grynet men som dog smager mindst lige så godt.

Jeg bruger i denne opskrift min Traeger pillegril til at lave Quesoen i for at give den en røget smag. Man kan sagtens lave den i en almindelig ovn også – dette giver selvfølgelig bare et resultat uden røg, hvilket også er den mest traditionelle.

Fremgangsmåde

Tænd ovnen/grillen på 105°. Hvis du bruger en pillegrill med ekstra røgfunktion kan du vælge at aktivere denne.

Pil og hak løget fint. Skær desuden den røde peber i forholdsvis små stykker og hak de syltede jalapenos.

I et ildfast fad (ca 20×26 cm) fordel ingredienserne i rækker (dette hjælper dem med at blive bedre tilberedt i den indledende fase og de tager bedre mod røgen, hvis man bruger grillen).

Sæt fadet i ovnen/grillen og giv det en time.

Rør lidt rundt i ingredienserne og hæv temperaturen til 175°. Tilbered nu dippen i endnu en time. Rør rundt hver 10-15 minutter for at sikre det bliver godt blandet.

Når dippen er færdig, lad den køle ned et stykke tid inden servering. Server med rigeligt med tortillachips, man kan nemlig lidt altid nappe en mere.