Chimichurri

2021-05-02
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

<span>Most</span> Viewed PostsNo most viewed posts found

Chimichurri

Persille - frisk 1 dl
Oregano - frisk 1 dl
Olivenolie 1 dl
Chili - frisk ½-1
Hvidløgsfed 1
Rødvinseddike 2 spsk
Salt 1 tsk
Peber 1 knivspids

Chimichurri er en sydamerikansk krydderisauce, der primært bruges som smagsgiver på kød. Krydderurterne blandet med det syrlige fra eddiken og det fede fra olien giver en god steak eller stegt kyllingebryst nye dimensioner. Saucen findes i mange forskellige versioner, her er min udgave. Styrken på chili og hvidløg kan let justeres efter smag.

Fremgansmåde

Hak persille og oregano fint. Chimichurri skal gerne være lidt grov i teksturen, så det er bedst at hakke med kniv, men alternativt kan en minihakker bruges.
Skær chilien over på langs og fjern kerner og membraner. Hak ½-1 chili fint. Hak desuden hvidløgsfedet, eller pres det i en hvidløgspresser.

Bland alle ingredienserne i en skål og smag til med salt og peber.

Lad chimichurrien stå i mindst et par timer og gerne et døgn i køleskabet, for at udvikle smagen. Server som tilbehør til en lækker steak eller på et stykke kyllingebryst med knuste kartofler som her.