Confiteret Andelår Sous Vide
2021-01-14- Course: Hovedret
- Add to favorites
Average Member Rating
(5 / 5)
4 People rated this recipe
Andelår
Andelår | 4 stk | |
Salt | 4-6 tsk | |
Timian - kan udelades | 2-4 tsk |
Confiteret andelår, eller confit de canard, er en gudespise – og det er virkelig nemt at lave sous vide.
Når andelårene tilberedes sous vide, behøves der ikke ekstra andefedt i posen – det fedt der sidder på lårene er nok. Som med traidtionel confitering kan lårene sagtens laves i god tid og varmes op inden servering.
Fremgangsmåde
Klargør din sous vide og sæt den til 75 grader.
Drys andelårene med salt og timian på begge sider og vakuumpak dem. De kan sagtens pakkes to eller flere sammen, så længe de ligger i ét lag – det afhænger af, hvad der passer bedst i dit kar. Her har jeg pakket to i hver pose.
Giv lårene 12 timer ved 75 grader. Skal de ikke bruges med det samme, køl dem ned i isvand og læg på køl.
Når lårene skal spises, kan man enten stege dem på panden eller i ovn/grill, til de er gennemvarmet, eller man kan genopvarme dem i sous viden. Læg dem i en pose, vakuumering er ikke nødvendig, og fastgør den til siden af den beholder du bruger, eksempelvis med en klemme. Varm dem ca. 45 min. ved 70 grader og steg dem på skindsiden på en varm pande til de er gyldne og sprøde.
Server med eksempelvis stegte kartofler og rødkål.
Eller som pulled duck burger.