Introduktion
Confiteret andelår, eller confit de canard, er en gudespise – og det er virkelig nemt at lave sous vide.
Når andelårene tilberedes sous vide, behøves der ikke ekstra andefedt i posen – det fedt der sidder på lårene er nok. Som ved traidtionel confitering kan lårene sagtens laves i god tid og varmes op inden servering.
Fremgangsmåde
Trin 1
Drys andelåret med salt på begge sider og vakuumpak det.
Trin 2
Giv låret 12 timer ved 75°.
Trin 3
Skal det ikke bruges med det samme, køl det ned i isvand og læg på køl.
Trin 4
Når låret skal spises, kan man enten stege det på panden eller i ovn/grill, til det er gennemvarmet og skindet er sprødt.
Trin 5
Servér som en del af julemiddagen eller træk kødet frit og lave en pulled duck burger.
Tips
Denne opskrift er på et enkelt lår. Den kan sagtens ganges op med de antal lår man ønsker at confitere. Lårene kan sagtens pakkes flere i samme pose, bare de ligger i ét lag.