Cruffins

2023-03-17
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Paloma Cocktail

  • Pumpkin Spice White Russian

  • Pumpkin Spice Sirup

  • Pumpkin Spice

  • Grillet Ananas med Vanilleis

<span>Most</span> Viewed PostsNo most viewed posts found

Cruffins

Butterdej 275 gr.
Smør - blødt 50 gr
Sukker 50gr
Kanel 1 spsk
Kogende vand 1,5-2 spsk

Glasur - kan udelades

Flormelis 100 gr.
Kogende vand 1,5-2 spsk

Cruffins kommer af en kombination af croissant og muffin. Disse “kanelsnegle” er super nemme at lave og smager helt fantastisk. Sprøde. luftige og søde med en lækker smag af kanel.

Jeg bruger her frisk butterdej – det passer perfekt i størrelsen til 8 styk cruffins.

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175°.

Rul butterdejen ud. Fordel smøret på dejen og smør det ud i et tyndt lag. Det er vigtigt at den er stuetemperatur – ellers risikerer butterdejen at gå i stykker.

I en skål, bland sukker og kanel godt. Fordel det jævnt udover dejen. Gem evt. en skefuld til senere. Efterlad gerne lidt dej på hver “langside” uden kanelsukker, det hjælper når dejen skal rulles sammen

Skær herefter dejen igennem på langs. Det letteste er at bruge en pizzaskærer, men en kniv kan også bruges.

Rul herefter dejen sammen på langs til to pølser. Start fra midten, så kanten med kanelsukker er i midten. Skær så hver pølse i to.

Herefter skæres de fire pølser over på langes.

Rul nu hver af de 8 halve pølser til en snegl og fold den tynde ende ind mod midten. Drys dem med lidt kanelsukker, hvis du har gemt lidt fra tidligere. Fordel em i en muffinform.

Bag cruffinsene ved 175° i 25-30 minutter til de er gyldne. Lad dem køle ned i mindst 10 minutter før de spises – den karameliserede sukker er meget varm.

Spis dem som de er, eller giv dem evt. en gang glasur som her.