Introduktion
Denne opskrift på “fried” chicken på grill giver lækker, sprød og saftig kylling uden friture. Server den med majs og coleslaw en sommerdag på terrassen eller med kartoffelmos, pommes frites eller mac&cheese på en kold vinterdag.
Jeg bruger her min pillegrill, men man kan sagtens bruge ovnen i stedet eller grillen med indirekte varme.
Fremgangsmåde
Trin 1
Bland ingredienserne til marinaden godt i en skål.
Trin 2
Marinér kyllingestykkerne i marinaden så de er dækket – bruge evt. en frysepose eller lign. Læg på køl i mindst 3 timer. Vend dem gerne rundt mindst én gang.
Trin 3
Bland ingredienserne til paneringen og sæt til side.
Trin 4
Tænd grill eller ovn til 200 gr.
Trin 5
Hæld marinaden fra kyllingen op i en skål.
Trin 6
Vend kyllingestykkerne i melblandingen og læg stykkerne på et spækbræt.
Trin 7
Dyp nu hver kyllingestykke endnu engang i marinaden og i melblandingen så de bliver double dipped.
Lad stykkerne hvile ca 15 min. så paneringen kan sætte sig.
Trin 8
Læg kyllingestykkerne på en rist i grillen eller ovnen med skindsiden opad. Tilbered ca 30-35 min.
Trin 9
Pensl herefter stykkerne med olie på oversiden – de skal ikke vendes.
Trin 10
Tilbered yderligere ca. 30 min. til kyllingestykkerne er gyldne.
Servér mens lune.
Velbekomme
Tips
Jeg bruger sriracha i denne opskrift, men man kan sagtens udskifte med anden chilisauce.
Kyllingeoverlår kan erstattes af underlår eller lign.
Server kyllingen med eksempelvis coleslaw, kartoffelsalat eller majskolber.