“Fried” Chicken – i Grill eller Ovn

2021-01-14
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Pumpkin Spice White Russian

  • Pumpkin Spice Sirup

  • Pumpkin Spice

  • Græske Burgere

  • Cherry BBQ Sauce

<span>Most</span> Viewed PostsNo most viewed posts found

Marinade

Mælk 5 dl
Æg 1
Salt 2 tsk
chilisauce - eksempelvis Sriracha eller lign. (kan udelades eller erstattes med eksempelvis BBQ Sauce) 2 spsk

Kylling

Kyllingeoverlår - underlår fungerer også fint 8 stk
Olie 2-3 spsk

Panering

Hvedemel 250 gr
Paprika 1 spsk
Salt 1 spsk
Sukker 1 spsk
Hvidløgspulver 1 tsk
Løgpulver 1 tsk

Denne opskrift på “fried” chicken på grill giver lækker, sprød og saftig kylling uden friture. Server den med majs og coleslaw en sommerdag på terrassen eller med kartoffelmos, pommes frites eller mac&cheese på en kold vinterdag.

Jeg bruger her min Traeger Timberline 850, men man kan sagtens bruge ovnen i stedet.

Fremgangsmåde

Bland ingredienserne til marinaden godt i en skål.
Marinér kyllingestykkerne i marinaden så de er dækket – bruge evt. en frysepose eller lign. Læg på køl i mindst 3 timer. Vend dem gerne rundt mindst én gang.

Bland ingredienserne til paneringen og sæt til side.

Tænd grill eller ovn til 200 gr.

Hæld kyllingen og marinaden fra op i en skål.
Vend kyllingestykkerne i melblandingen og læg stykkerne på et spækbræt.
Dyp nu hver kyllingestykke endnu engang i marinaden og i melblandingen så de bliver double dipped.
Lad stykkerne hvile ca 15 min. så paneringen kan sætte sig.

Læg kyllingestykkerne på en rist i grillen eller ovnen med skindsiden opad. Tilbered ca 30-35 min.
Pensl herefter stykkerne med olie på oversiden – de skal ikke vendes.

Tilbered yderligere ca. 30 min. til kyllingestykkerne er gyldne.

Server med eksempelvis majskolber, coleslaw eller kartoffelsalat.