“Fried” Chicken – i Grill eller Ovn
2021-01-14- Cuisine: Amerikansk
- Course: Hovedret
-
Add to favorites
Average Member Rating
(5 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Marinade
Mælk | 5 dl | |
Æg | 1 | |
Salt | 2 tsk | |
chilisauce - eksempelvis Sriracha eller lign. (kan udelades eller erstattes med eksempelvis BBQ Sauce) | 2 spsk |
Kylling
Kyllingeoverlår - underlår fungerer også fint | 8 stk | |
Olie | 2-3 spsk |
Panering
Hvedemel | 250 gr | |
Paprika | 1 spsk | |
Salt | 1 spsk | |
Sukker | 1 spsk | |
Hvidløgspulver | 1 tsk | |
Løgpulver | 1 tsk |

Denne opskrift på “fried” chicken på grill giver lækker, sprød og saftig kylling uden friture. Server den med majs og coleslaw en sommerdag på terrassen eller med kartoffelmos, pommes frites eller mac&cheese på en kold vinterdag.
Jeg bruger her min Traeger Timberline 850, men man kan sagtens bruge ovnen i stedet.
Fremgangsmåde
Bland ingredienserne til marinaden godt i en skål.
Marinér kyllingestykkerne i marinaden så de er dækket – bruge evt. en frysepose eller lign. Læg på køl i mindst 3 timer. Vend dem gerne rundt mindst én gang.
Bland ingredienserne til paneringen og sæt til side.
Tænd grill eller ovn til 200 gr.
Hæld kyllingen og marinaden fra op i en skål.
Vend kyllingestykkerne i melblandingen og læg stykkerne på et spækbræt.
Dyp nu hver kyllingestykke endnu engang i marinaden og i melblandingen så de bliver double dipped.
Lad stykkerne hvile ca 15 min. så paneringen kan sætte sig.

Læg kyllingestykkerne på en rist i grillen eller ovnen med skindsiden opad. Tilbered ca 30-35 min.
Pensl herefter stykkerne med olie på oversiden – de skal ikke vendes.
Tilbered yderligere ca. 30 min. til kyllingestykkerne er gyldne.

Server med eksempelvis majskolber, coleslaw eller kartoffelsalat.