Frisklavet Salsa

2022-12-05
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Paloma Cocktail

  • Jalapeño-Marineret Kyllingeburger

  • Fajita-krydderi

  • Chili Con Queso – Ostedip

  • Cowboy Caviar

<span>Most</span> Viewed PostsNo most viewed posts found

Salsa

Tomater 500 gr.
Forårsløg 2-3 stk
Rødløg 0,5 mellem størrelse
Hvidløg 1 fed
Limesaft 1-3 spsk
Chilipulver 0,5-2 tsk
Spidskommen 0,5 tsk
Koriander 0,5 dl
Salt

Frisklavet salsa er en helt anden oplevelse end den dip man køber på glas i butikken. Den smager frisk og giver et gevaligt smagsmæssigt løft til dine tacos eller din burrito. Den er rigtig hurtig at lave, og smagen kan let justeres alt efter om man ønsker den lidt mere syrlig eller med mere chili eller koriander.


Fremgangsmåde

Start med at klargøre alle grøntsagerne. Halver rødløget, skær toppen af forårsløgene og skær tomaterne i halve, og fjern den hvide hårde del, hvor blomsten har siddet. Dette er ikke bydende nødvendigt, men giver efter min mening en bedre tekstur på salsaen.

I en foodprocesser eller minihakker, hak rødløg og forårsløg til de er i forholdsvis små stykker. Pres eller finthak hvidløg og tilsæt sammen med tomaterne, koriander, 1 spsk limesaft, 0,5 tsk. chilipulver samt spidskommen. Hak til tomaterne har en passende størrelse. Det må godt være forholdsvis findelt, men stadig med tekstur. Smag til med salt og evt. yderligere limesaft og chilipulver.

Servér som “dip” til tortillachips eller brug det i en taco eller tortilla.