Grillet Tomatsuppe

2022-02-08
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Grillet Ananas med Vanilleis

  • Pariserbøf på grill

  • Tunmousse

  • Græske Burgere

  • Cherry BBQ Sauce

<span>Most</span> Viewed PostsNo most viewed posts found

Tomatsuppe

Tomater 1 kg.
Rød peber 1 stk.
Løg 1 stk. medium størrelse
Fløde 1 dl.
Frisk Basilikun (Kan udelades) 8-10 blade
Parmaskinke (Kan udelades) 4-5 skiver
Creme Fraice - til servering 2-3 spsk.

Denne tomatsuppe er lige så lækker, som den er nem at lave. Ved at grille ingredienserne, får suppen en dybere smag og tilføjelsen af løg og rød peber giver nogle fantastiske smagsnuancer. Ønskes en vegansk udgave, kan fløden udskiftes med en god grøntsagsfond. I denne opskrift bruger jeg min Traeger pillegril, men man kan sagtens bruge en almindelig ovn eller en gas- eller kulgrill.

Fremgangsmåde

Skyl grøntsagerne og halvér tomaterne. Skær peberfrugten og løget i strimler. Fordel grøntsagerne i et ildfast fad, så de ligger i ét lag. Grill dem ved 175° i ca. en time.

Ønsker man at servere suppen med parmaskinke, kan denne tilberedes i grillen samtidig med grøntsagerne. Placer den i et separat fad og steg indtil sprød.

Overfør nu de ristede grøntsager til en blender, tilsæt den friske basilikum og blend til suppen har en ensartet tekstur. Tilføj fløde og blend kortvarigt til fløden er blandet godt rundt. Ønskes suppen varmere, giv den et kort opkog i en gryde. Server evt. som her med sprød parmaskinke og lidt creme fraiche og gerne et stykke lækkert brød.