Grillet Tomatsuppe
2022-02-08- Cuisine: Amerikansk, Dansk, Spansk
- Course: Forret, Frokost, Hovedret
- Add to favorites
Average Member Rating
(5 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Tomatsuppe
Tomater | 1 kg. | |
Rød peber | 1 stk. | |
Løg | 1 stk. medium størrelse | |
Fløde | 1 dl. | |
Frisk Basilikun (Kan udelades) | 8-10 blade | |
Parmaskinke (Kan udelades) | 4-5 skiver | |
Creme Fraice - til servering | 2-3 spsk. |
Denne tomatsuppe er lige så lækker, som den er nem at lave. Ved at grille ingredienserne, får suppen en dybere smag og tilføjelsen af løg og rød peber giver nogle fantastiske smagsnuancer. Ønskes en vegansk udgave, kan fløden udskiftes med en god grøntsagsfond. I denne opskrift bruger jeg min Traeger pillegril, men man kan sagtens bruge en almindelig ovn eller en gas- eller kulgrill.
Fremgangsmåde
Skyl grøntsagerne og halvér tomaterne. Skær peberfrugten og løget i strimler. Fordel grøntsagerne i et ildfast fad, så de ligger i ét lag. Grill dem ved 175° i ca. en time.
Ønsker man at servere suppen med parmaskinke, kan denne tilberedes i grillen samtidig med grøntsagerne. Placer den i et separat fad og steg indtil sprød.
Overfør nu de ristede grøntsager til en blender, tilsæt den friske basilikum og blend til suppen har en ensartet tekstur. Tilføj fløde og blend kortvarigt til fløden er blandet godt rundt. Ønskes suppen varmere, giv den et kort opkog i en gryde. Server evt. som her med sprød parmaskinke og lidt creme fraiche og gerne et stykke lækkert brød.