Tilbage til opskrifter

Grillet Tomatsuppe

Grillet Tomatsuppe
Annonce

Introduktion

Denne tomatsuppe er lige så lækker, som den er nem at lave. Ved at grille ingredienserne, får suppen en dybere smag og tilføjelsen af løg og rød peber giver nogle fantastiske smagsnuancer. Ønskes en vegansk udgave, kan fløden udskiftes med en god grøntsagsfond. I denne opskrift bruger jeg min pillegril, men man kan sagtens bruge en almindelig ovn eller en gas- eller kulgrill.

Fremgangsmåde

Trin 1

Skyl grøntsagerne og halvér tomaterne.

Trin 2

Skær peberfrugten og løget i strimler.

Trin 3

Fordel grøntsagerne i et ildfast fad, så de ligger i ét lag. Grill dem ved 175° i ca. en time.

Trin 4

Overfør nu de ristede grøntsager til en blender, tilsæt den friske basilikum og blend til suppen har en ensartet tekstur.

Trin 5

Hæld suppen i en gryde og tilsæt fløden. Giv den et kort opkog.

Trin 6

Server evt. med sprødstegt parmaskinke, lidt creme fraiche og en lækkert brød.

Tips

Sprød parmaskinke passer perfekt som topping. Plaser den på en bageplade med bagepapir og lad den stege i ovnen samtidig med grøntsagerne, til den er sprød (10-15 min.)

[@portabletext/react] Unknown block type "image", specify a component for it in the `components.types` prop

Annonce
Grillet Tomatsuppe | TheFoodDude