Grønkålspulver

2021-01-11
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

<span>Most</span> Viewed PostsNo most viewed posts found

Ingredienser

Grønkål 1 pose

Grønkål er fyldt med vitaminer og mineraler – herunder også den vigtige K-vitamin. Grønkålspulver er en fantastisk måde at tilføje ekstra smag, vitaminer og mineraler til maden, uden det “fylder for meget”. I opskriften bruges en dehydrator, men har man ikke sådan en, kan en ovn også bruges.

Fremgangsmåde

Pluk grønkålen så de tykkeste stilke tages fra – gem dem eventuelt til at lave suppe eller fond på.

Læg bladene i en skål med vand og skyl godt.

Tag grønkålen op af vandet og dræn for det meste vand – læg det evt. på et viskestykke eller giv det en tur i en salatslynge. Fordel herefter grønkålen på bakkerne til dehydratoren.

Dehydrer ved 50 gr. i ca 3,5-4 timer til den er tør nok til at smuldre.

Blend den tørrede grønkål så fint eller groft som ønsket.

Opbevar i lufttæt beholder.

Jeg bruger pulveret blandt andet til at tilføje ekstra vitaminer til kødsaucer, smoothies, gryderetter osv. Pulveret er ret koncentreret, så det skal tilsættes i små mængder.