Jalapeño-Marineret Kyllingeburger

2023-08-06
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Græske Burgere

  • Cherry BBQ Sauce

  • Meatball Sub – Sandwich med Kødboller

  • Spidskåls-Coleslaw Med Æble

  • Buffalo Chicken Dip

<span>Most</span> Viewed PostsNo most viewed posts found

Kyllingeburger

Kyllingelår - udbenede 400 gr.
Syltede Jalapeños 1 glas.
Fajitakrydderi 2 spsk.
Smør 50 gr.
Chilisauce - fx. Franks Red Hot eller lign 2 spsk
Cheddarost 2-4 skiver
Burgerboller 2 stk
Salat 2-4 blade
Tomat i skiver 1-2
Mayonaise eller Miracle Whip 2-3 spsk.

Dette er uden tvivl den bedste kyllingeburger, jeg har fået til dato. Ved at marinere kødet i lagen fra syltede jalapeños, bliver resultatat et mørt stykke kylling med en varme fra chilien, som kan varieres ved hjælp af marineringstiden.

I denne opskrift bruger jeg udbenede kyllingelår, da de giver en bedre smag, men man kan udskifte med kyllingebryst som evt. skæres i to på den flade led. Bruger man brystfilet, bør man nok stege dem knap så hårdt, da de lettere bliver tørre. Udbenede kyllingelår kan ofte fåes i Rema1000.

Jeg bruger mit hjemmelavede fajitakrydderi, som du kan se opskriften på her, men man kan også sagtens bruge en færdigblandet fra f.eks. Santa Maria eller lign.

Fremgangsmåde

Trim kyllingen for det største stykker fedt og læg dem i en pose. Dræn væsken fra de marinerede jalapeños og hæld den ned til kyllingen i posen. Sørg for at få så meget luft ud af posen som muligt, og lad kyllingen marinere på køl i 4-24 timer i syltelagen, alt efter ønsket styrke. 4 timer giver en mild styrke, hvor de fleste kan være med. Gem de syltede jalapeños til at tilføje burgeren, eller evt. frys dem til senere brug.

Når kyllingen er færdigmarineret, dræn væsken fra og smid den væk. Dup kyllingestykkerne tørre med et stykke køkkenrulle og krydr dem med fajitakrydderiet. Lad det sætte sig i ca 10 minutter. Imens smeltes smørret i en gryde sammen med chilisaucen. Grill eller steg kyllingestykkerne ved mellemhøj varme, så de får godt med farve, pensl med chilisauce/smør-blandingen et par gange under vejs. De sidste par minutter lægges osten på, så den når at smelte. Rist evt. burgerbollerne.

Smør burgerbollerne med lidt mayonaise eller Miracle Whip og læg salaten i. Læg nu de færdige kyllingestykker der på og tomatskiver ovenpå. Ønskes lidt mere styrke kan man evt. tilføje nogle af de syltede jalapeños og lidt af chilisauce/smørblandingen, hvis der er noget tilbage. Smid toppen af burgerbollen på og nyd den lækre burger. Server den med eksempelvis grillede majskolber eller coleslaw.