Meatball Sub – Sandwich med Kødboller

2024-03-25
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Græske Burgere

  • Cherry BBQ Sauce

  • Spidskåls-Coleslaw Med Æble

  • Buffalo Chicken Dip

  • Jalapeño-Marineret Kyllingeburger

<span>Most</span> Viewed PostsNo most viewed posts found

Marinara Sauce

Tomater på dåse 4 stk.
Løg 1 stk. medium
Hvidløg 2 fed
Oregano 2 tsk.
Basilikum 2 tsk
Salt
Peber
Sukker - kan udelades.

Kødboller

Rasp 2 dl.
Mælk 3 dl.
Hakket Oksekød 500 gr.
Hakket Svinekød 500 gr.
Løg 1 medium
Hvidløg 2 fed
Æg 2 stk.
Salt 2 tsk.
Peber 1/2 tsk
Oregano 1 spsk
Basilikum 1 spsk
Revet Parmesanost 1 dl

Sandwich

Pølsebrød, Baguette, Sandwichbrød eller lign. 4-8 stk - alt efter størrelse
Frisk Mozzerella 250 gr.
Frisk Basilikum 2 spsk.

Meatball Subs med hjemmelavede italienske kødboller og en god tomatsauce toppet med ost er en sublim varm sandwich af den såkaldte submarine style sandwich. Jo flere dele af den der er hjemmelavet, jo bedre bliver den, men hvis det skal være lidt nemmere kan man sagtens udskifte eksempelvis marinarasaucen med en købt pastasauce, eller for den sags skyld udskifte kødbollerne med de færdiglavede fra IKEA. Do what tastes right!

Denne opskrift er lavet i samarbejde med Broil King Grills, så sandwichen er lavet på grill, men man kan sagtens stege kødbollerne på panden eller for den sags skyld bage dem i ovnen.

Tilberedning marinarasauce

  1. Snit løg fint. Svits det i en gryde med lidt olie ved middelvarme i 4-5 minutter så det bliver tilberedt uden at tage farve. Hak hvidløg og tilsæt. Steg videre i 1-2 minutter.
  2. Hæld tomaterne i og bring i kog. Lad sauce simre i ca 10 minutter. Blend herefter saucen med en stavblender.
  3. Tilsæt oregano og basilikum og lad saucen simre yderligere 20-25 minutter til den er reduceret og tyknet en smule. Smag til med salt og peber og evt en smule sukker.

Tilberedning  kødboller

  1. Start med at blande rasp og mælk i en skål, lad det stå i ca 5 minutter. Imens, riv eller hak løget fint og tilsæt til rasp-blandingen sammen med resten af ingredienserne. Hvidløg kan enten hakkes fint eller presset. Bland farsen godt og form den til små kødboller ca 3 cm. i diameter.
  2. Læg stegepladen i din grill og varm den op til middel varme. Læg kødbollerne på og lad dem tage god farve på den ene side.
  3. Mens de steger, placer grillwokken i grillen og hæld marinarasaucen deri, så den kan varmes op.
  4. Vend herefter kødbollerne, og lad dem stege på den anden side. Når kødbollerne når ca 70 grader i kernetemperatur, tag dem af stegepladen og læg dem i wokken med marinarasaucen. Bland dem forsigtigt rundt og lad det varme igennem i 5-10 minutter.
  5. Imens varmes brødet i grillen. Når det er klar, fyld kødboller i brødet, evt. med lidt ekstra sauce på toppen. Fordel skiver af frisk mozzarella ovenpå, og varm sandwichene i ca 5 minutter i grillen, til osten er begyndt at smelte.
  6. Pynt evt. med hakket frisk basilikum. Servér varme. Velbekomme