Moinks
2022-01-30- Cuisine: Amerikansk
- Course: Frokost, Hovedret, Snack
- Add to favorites
Average Member Rating
(4.6 / 5)
5 People rated this recipe
Related Recipes:
Moinks
Hakket Oksekød | 1 kg. | |
Revet parmesan | 1 dl. | |
Rasp | 1 dl. | |
Hvidløgspulver | 1 tsk. | |
Rub | 2 spsk. | |
Æg | 3 stk. | |
Bacon | 25-30 skiver | |
BBQ-sauce | 1-2 dl. |
Moinks har fået deres navn fra en sammentrænking af “moo” og “oink”. De består af krydrede oksekødboller pakket i bacon. Moinks kan varieres på et utal af måder og passer perfekt som “snack” med en god øl til. I denne opskrift har jeg brugt min Traeger Pillegrill, men moinks kan sagtens laves på eksemelvis kul- eller gasgrill ved indirekte varme eller sågar i ovnen. Jeg bruger denne rub i opskriften, men den kan sagtens udskiftes med en færdiglavet krydderiblanding eller krydderier efter eget valg. Denne opskrift giver ca 50-60 moinks
Fremgangsmåde
Rør oksekød med parmesan, rasp, hvidløgspulver, rub og æg til det er godt blandet.
Skær baconskiverne i halv længde.
Tril kugler af farsen ca 3 cm i diameter og rul et halvt stykke bacon omkring. Fastgør med en tandstik. Fortsæt til al farsen er brugt.
Grill kødbollerne ved 130-135° i ca 30 minutter, eller til de har en kernetemperatur på ca. 65°. Pensl eller dyp dem i bbq-sauce og læg dem tilbage på grillen i ca. 10 minutter.
Server mens lune.
Tip: Krydringen kan let justeres på disse moinks. Man kan variere både hvilken sauce man pensler med, men også hvilke krydderier man tilføje. Det fungerer også rigtig godt at tilføje hakkede jalapenos.