Moinks | TheFoodDude
Annonce

Introduktion

Moinks har fået deres navn fra en sammentrænking af “moo” og “oink”. De består af krydrede oksekødboller pakket i bacon. Moinks kan varieres på et utal af måder og passer perfekt som “snack” med en god øl til. I denne opskrift har jeg brugt min pillegrill, men moinks kan sagtens laves på eksemelvis kul- eller gasgrill ved indirekte varme eller sågar i ovnen. Jeg bruger denne rub i opskriften, men den kan sagtens udskiftes med en færdiglavet krydderiblanding eller krydderier efter eget valg. Denne opskrift giver ca 50-60 moinks.

Fremgangsmåde

Trin 1

Rør oksekød med parmesan, rasp, hvidløgspulver, rub og æg til det er godt blandet.

Trin 2

Skær baconskiverne i halv længde.

Trin 3

Tril kugler af farsen ca 3 cm i diameter og rul et halvt stykke bacon omkring. Fastgør med en tandstik. Fortsæt til al farsen er brugt.

[@portabletext/react] Unknown block type "image", specify a component for it in the `components.types` prop

Trin 4

Grill kødbollerne ved 130-135° i ca 30 minutter, eller til de har en kernetemperatur på ca. 65°.

Trin 5

Pensl eller dyp dem i bbq-sauce og læg dem tilbage på grillen i ca. 10 minutter.

Trin 6

Servér mens lune. Velbekomme!

Tips

Krydringen kan let justeres på disse moinks. Man kan variere både hvilken sauce man pensler med, men også hvilke krydderier man tilføjer. Det fungerer også rigtig godt at tilføje hakkede jalapenos.

Prøv eksempelvis med denne Cherry BBQ Sauce.


Annonce