Tomatpulver
2021-01-15- Course: Krydderier
- Add to favorites
Average Member Rating
(5 / 5)
3 People rated this recipe
Ingredienser
Tomater | 1 kg |
Tomatpulver er rigtig godt som krydderi på kartofler, i dejen til madbrød eller til at lave dip. Det kan også tilsættes dejen, når der skal laves pizzasnegle eller pølsehorn til børnene eller give farsbrødet ekstra smag uden at gøre det vandet.
Fremgangsmåde
Tomaterne skylles og skæres i skiver. Jeg har her skåret dem på et mandolinjern for at sikre ensartet tykkelse – ca 2-3 mm.
Fordel skiverne på bakkerne til dehydratoren så de ikke overlapper.
Giv tomatskiverne ca 6 timer ved 50 grader eller til de er tørre nok til at knække.
Blend de tørrede tomatskiver til pulver.
Opbevar pulveret i lufttæt beholder. Brug det som krydderi på smøreosten eller mozzarellasalaten. Smagen er meget koncentreret – smagen fra 1 kg tomater bliver komprimeret ned i 50-60 gram pulver.