Introduktion
Denne kartoffelsalat er en krydsning mellem klassisk dansk kartoffelsalat og en amerikansk loaded baked potato, hvor en bagt kartoffel toppes med hhv. creme fraiche, cheddar, bacon og purløg. Resultatet er en utrolig smagfuld kartoffelsalat der passer perfekt til alt fra en god steak eller kyllingefilet til en grillet pølse.
Fremgangsmåde
Trin 1
Start med at skrælle og koge kartoflerne, så de stadig er faste men gennemtilberedte. Er kartoflerne nye og med tynd skræl, kan man sagtens undlade at skrælle.
Trin 2
Skær kartoflerne i tern af passende størrelse og lad dem køle godt ned.
Trin 3
Steg baconen til den er sprød og gylden. Du kan vælge, om du vil skære den i stykker inden eller efter stegningen alt efter temperament. Lad den dryppe af på lidt køkkenrulle.
Trin 4
I en separat skål, bland creme fraiche, mayonaise, løgpulver og lidt salt og peber godt sammen.
Trin 5
Snit purløg fint og vend det i dressingen sammen med kartofler, cheddar og bacon. Gem evt. lidt purløg, cheddar eller bacon til pynt.
Trin 6
Smag til med salt og peber.
Trin 7
Server kartoffelmosen til en god gang grillmad, eller brug den som en tilføjelse til frikadellerne. Velbekomme!
Tips
Dette er en "grundopskrift" som sagtens kan varieres i samme stil som den klassiske kartoffelsalat. Prøv eksempelvis at tilføje små stykker agurk, finthakket rødløg eller lidt revet blomkål for ekstra tekstur. Do what tastes right!