Introduktion
Roastbeef er en af de retter, jeg synes vinder mest ved sous vide. De klassiske gennemstegte ydre, der bliver mere og mere rosa mod midten, er udskiftet med et stykke kød, der har samme farve hele vejen igennem, og det smager ekstra fantastisk.
Fremgangsmåde
Trin 1
Hvis kødet er pakket i net, kan dette fjernes inden vakuumering. Posen kan sagtens holde formen på kødet, og så slipper man for at stå og trække nettet af kødet, mens det er varmt.
Trin 2
Giv kødet et drys salt på alle sider og vakuumpak i en pose af passende størrelse.
Trin 3
Tilbered kødet sous vide ved 56° i 7 timer.
Trin 4
Når kødet er færdigt, tag det op af posen og dup det tørt på overfladet med køkkenrulle.
Trin 5
Steg det på en meget varm pande i olie eller klaret smør, så den får stegeskorpe på alle sider.
Trin 6
Skær i skiver og server med dit ønskede tilbehør, eller brug som pålæg. Velbekomme!
Tips
Stegen til denne opskrift var 6 cm tyk (700 gr.) og fik 7 timer. Tempereraturen er en personlig præference - ønskes et mere eller mindre rødt resultat kan temperaturen sænkes eller hæves.