Tilbage til opskrifter

Svinekæber Sous Vide

Svinekæber Sous Vide

Introduktion

Svinekæber er en udskæring, der kræver lang tilberedning for at blive mør. Traditionelt bliver de braisseret i øl eller vin sammen med grøntsager. Ved at lave dem sous vide opnås et yderst smagfuldt stykke kød med en mørhed som pulled pork.

Fremgangsmåde

Trin 1

Afpuds svinekæberne ved at fjerne sølvhinden på den ene side.

Trin 2

Drys med salt på begge sider.

Trin 3

Vakuumpak kæberne så de ligger i et lag.

Trin 4

Tilbered kæberne i 24 timer ved 68°.

Trin 5

Inden kæberne er færdige, rens champignonerne og skær dem i skiver eller kvarte.

Trin 6

Steg champignon ved mellemhøj varme, til de har fået en god farve.

Trin 7

Tag champignonerne op og sæt til side.

Trin 8

Når kæberne er færdige, tag dem op og klip et hul i hjørnet af posen. Hæld væsken derfra i en gryde eller på den pande.

Trin 9

Giv væsken et kort opkog (dette får proteinstofferne til at klumpe sammen) og hæld det gennem en sigte.

Trin 10

Hæld væsken tilbage i gryden og tilsæt fløden samt champignonerne og lad saucen komme i kog.

Trin 11

Lad den simre ca 10 minutter.

Trin 12

Giv saucen et skud kulør.

Trin 13

Læg svinekæberne i saucen og lad det småsimre i yderligere 10 minutter.

Trin 14

Smag til med salt og peber og server med eksempelvis kartoffel- eller rodfrogtemos. Velbekomme!

Tips

Man kan sagtens variere saucens smag og lave en rødvinssauce for et mere traditionelt udtryk, eller smøre kæberne med BBQ-sauce og varme dem i ovnen, til saucen er karameliseret.