Græske Burgere

2024-05-02
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 15m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 7
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

7 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Grillet Ananas med Vanilleis

  • Pariserbøf på grill

  • Tunmousse

  • Cherry BBQ Sauce

  • Meatball Sub – Sandwich med Kødboller

<span>Most</span> Viewed PostsNo most viewed posts found

Burger

Hakket Oksekød 500 gr.
Feta-ost 100 gr.
Soltørrede tomater (gerne i olie) 50 gr.
Æg 1 stk. m/l
Rasp 4 spsk
Timian 1 tsk
Salt 1 tsk
Peber 1/4 tsk
Syltede Rødløg Efter Smag
Burgerboller 4 stk

Tzatziki

Agurk 1 stk
Hvidløg 1 fed
Græsk Yoghurt 2 - 2,5 dl.
Salt 1/2 tsk

Denne græsk-inspirerede burger er hurtigt blevet en favorit herhjemme. Kombinationen af det grillede oksekød med feta, soltørrede tomater og timian sammen med den hjemmelavede tzatziki og de sød-syrlige, sprøde syltede løg giver en burger, der tjekker alle boksene i smags-skemaet. Her griller jeg bøffen, men man kan sagtens stege dem på panden i stedet.

 

Fremgangsmåde

 

Skær enderne af agurken og riv den på den grove side af rivejernet. I en skål, pres hvidløg og bland med agurk, græsk yoghurt og salt. Rør til alt er fordelt godt. Stil på køl.

 

 

Skær fetaen i små stykker. Det samme med de soltørrede tomater. Bland dem begge med kødet, rasp, æg, salt og peber i en skål, og rør til farsen er ensartet blandet. Form 4 bøffer. Stil evt. bøfferne på køl i en halv times tid for at gøre dem lidt mere faste.

 

Grill eller steg så bøfferne og rist burgerbollerne.

 

 

Forden en god skefuld tzatziki på “underbollen”, læg burgerbøffen på og top den med en god portion syltede rødløg. Fordel herefter en skefuld tzatziki på “overbollen” og læg den på burgeren. Server evt. med stegte kartoffelbåde og den overskydende tzatziki.