Knuste Kartofler med Parmesan og Timian
2021-05-23- Cuisine: Dansk
- Course: Tilbehør
- Add to favorites
Average Member Rating
(5 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Knuste Kartofler
Kartofler | 1 kg. | |
Salt | 2 tsk | |
Parmesan - revet | 2-3 spsk | |
Timian | 1-2 spiseskefulde | |
Olivenolie (eller smeltet smør) | 2 spsk |
Gyldne sprøde kartofler med smag af timian og parmesan – en perfekt partner til de fleste slags kød. Jeg bruger her timian, men krydderierne kan varieres efter ønske – prøv dem med basilikum, hvidløg eller paprika. Do What Tastes Right!
Fremgangsmåde
Rens og evt. skrub kartoflerne. I en gryde med vand, tilsæt kartofler og 1 tsk salt. Bring i kog og lad kartoflerne koge i 12-15 minutter alt efter størrelse til de lige nøjagtigt er gennemkogte. Dræn vandet fra.
Tænd ovnen eller grillen på 220º
Fordel kartoflerne i et ildfast fad eller en bradepande med bagepapir. Med bagsiden af en gaffel eller ske, tryk kartoflerne en smule flade, så de knuses.
Pensl kartoflerne med olie eller smeltet smør. Drys salt og herefter hhv. revet parmesan og timian.
Sæt kartoflerne i ovnen til de er gyldne og sprøde. Server mens varme.