Knuste Kartofler med Parmesan og Timian

2021-05-23
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Grillet Ananas med Vanilleis

  • Pariserbøf på grill

  • Tunmousse

  • Græske Burgere

  • Cherry BBQ Sauce

<span>Most</span> Viewed PostsNo most viewed posts found

Knuste Kartofler

Kartofler 1 kg.
Salt 2 tsk
Parmesan - revet 2-3 spsk
Timian 1-2 spiseskefulde
Olivenolie (eller smeltet smør) 2 spsk

Gyldne sprøde kartofler med smag af timian og parmesan – en perfekt partner til de fleste slags kød. Jeg bruger her timian, men krydderierne kan varieres efter ønske – prøv dem med basilikum, hvidløg eller paprika. Do What Tastes Right!

Fremgangsmåde

Rens og evt. skrub kartoflerne. I en gryde med vand, tilsæt kartofler og 1 tsk salt. Bring i kog og lad kartoflerne koge i 12-15 minutter alt efter størrelse til de lige nøjagtigt er gennemkogte. Dræn vandet fra.

Tænd ovnen eller grillen på 220º

Fordel kartoflerne i et ildfast fad eller en bradepande med bagepapir. Med bagsiden af en gaffel eller ske, tryk kartoflerne en smule flade, så de knuses.

Pensl kartoflerne med olie eller smeltet smør. Drys salt og herefter hhv. revet parmesan og timian.

Sæt kartoflerne i ovnen til de er gyldne og sprøde. Server mens varme.