Pariserbøf på grill
2024-05-23- Cuisine: Dansk
- Course: Frokost, Hovedret
- Add to favorites
Average Member Rating
(4.6 / 5)
5 People rated this recipe
Related Recipes:
Pariserbøf
Hakket Oksekød | 500 gr. | |
Toastbrød | 4 Skiver | |
Syltede Rødbeder | 4 spsk. | |
Rødløg | 4 spsk | |
Kapers | 4 spsk | |
Revet peberrod | 4 spsk. | |
Æggeblommer | 4 stk. | |
Salt |
Pariserbøf er en klassiker, som man bare ikke får tit nok i min optik.
Efterhånden ses det oftere og oftere at parisertoast laves som en stegt hakkebøf, der lægges på et stykke ristet toast. Jeg foretrækker, som her, at pakke kødet omkring brødet, og stege det sammen. Det er en smagssag om man foretrækker det ene eller det andet – Do What Tastes Right!
I denne opskrift griller jeg pariserbøffen, det synes jeg giver en ekstra nuance til smagsprofilen. Man kan selvfølgelig også stege den på panden for et mere klassisk udtryk.
Fremgangsmåde
Del oksefarsen i 4 dele. Flad hver klump ud så den er lidt større end toastbrødet. Læg et stykke toastbrød på hvert “plade” kød, fold kanterne op og tryk dem godt fast på brødet. Krydr med lidt salt.
Grill eller steg parisbøfferne først på kødsiden, til de gennemstegt. Vend dem og grill kort på brødsiden, til brødet er ristet.
Snit rødløg fint og skær rødbederne i tern.
Fordel rødløg, rødbeder, kapers og peberrod på pariserbøffen og placer en æggeblomme på toppen. Velbekomme!