Pommes Fondant Sous Vide

2021-01-18
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Pommes Anna Sous Vide

  • Svinekæber Sous Vide

  • Roastbeef Sous Vide

  • Gorgonzolasauce

  • Kartoffelmos Sous Vide

<span>Most</span> Viewed PostsNo most viewed posts found

Kartoffelfondant

Kartofler 6 store - evt bagekartofler
Smør 100 gr
Fond - eksemplevis okse- eller grøntsagsfond 1½-2 dl

Pommes Fondant, eller kartoffelfondant, er virkelig en dekadent måde at indtage den ydmyge rodfrugt på. Traditionelt set steges kartoflen på panden først hvorefter den koges i fond eller smør. I denne opskrift steges den stadig, og tilberedes så sous vide med fond. De laves desuden som rektangler frem for de traditionelle cylindre, for at lette vakuumpakningen.

Fremgangsmåde

Start med at skære kartoflerne i rektangler, så de er nogenlunde lige tykke. De må gerne være forskellig længde – det ændrer ikke noget ved tilberedningstiden, men udelukkende det æstetiske.

Smelt herefter 100 gr smør på en pande – for et pænere resultat kan bruges klaret smør. Steg kartoflerne på alle siderne, til de har fået en pæn gylden farve.

Vakuumpak herefter kartoflerne med 1½-2 dl. fond, så de ligger i et lag. Hvis din vakuumpakker ikke kan håndtere væsker, kan man enten fryse fonden og pakke den med i posen, eller man kan lade posen med kartofler og fond hænge ud over bordkanten, og forsegle inden væsken hives op af posen.

Sæt din sous vide op til 85 gr. og giv kartoflerne ca 90 minutter.

Drys med lidt flagesalt og server straks, eksempelvis til andebryst med sprødt skind.