Pommes Fondant Sous Vide
2021-01-18- Cuisine: Fransk
- Course: Tilbehør
- Add to favorites
Average Member Rating
(5 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Kartoffelfondant
Kartofler | 6 store - evt bagekartofler | |
Smør | 100 gr | |
Fond - eksemplevis okse- eller grøntsagsfond | 1½-2 dl |
Pommes Fondant, eller kartoffelfondant, er virkelig en dekadent måde at indtage den ydmyge rodfrugt på. Traditionelt set steges kartoflen på panden først hvorefter den koges i fond eller smør. I denne opskrift steges den stadig, og tilberedes så sous vide med fond. De laves desuden som rektangler frem for de traditionelle cylindre, for at lette vakuumpakningen.
Fremgangsmåde
Start med at skære kartoflerne i rektangler, så de er nogenlunde lige tykke. De må gerne være forskellig længde – det ændrer ikke noget ved tilberedningstiden, men udelukkende det æstetiske.
Smelt herefter 100 gr smør på en pande – for et pænere resultat kan bruges klaret smør. Steg kartoflerne på alle siderne, til de har fået en pæn gylden farve.
Vakuumpak herefter kartoflerne med 1½-2 dl. fond, så de ligger i et lag. Hvis din vakuumpakker ikke kan håndtere væsker, kan man enten fryse fonden og pakke den med i posen, eller man kan lade posen med kartofler og fond hænge ud over bordkanten, og forsegle inden væsken hives op af posen.
Sæt din sous vide op til 85 gr. og giv kartoflerne ca 90 minutter.
Drys med lidt flagesalt og server straks, eksempelvis til andebryst med sprødt skind.