Spidskåls-Coleslaw Med Æble
2024-03-03- Cuisine: Amerikansk, Dansk
- Course: Frokost, Salat, Tilbehør
- Skill Level: Let, Svær
- Add to favorites
- Prep Time: 20m
Average Member Rating
(5 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Coleslaw
Spidskål | 200 gr. | |
Æble | 100 gr. (Ca 1 medium æble) | |
Creme Fraiche | 1 dl. | |
Mayonaise | 2 spsk. | |
Ahornsirup | 1 tsk | |
Æblecidereddike | 1 tsk. | |
Salt | ||
Peber |
Denne coleslaw med spidskål og æble er en dejlig nem og frisk variation af den klassiske salat. Den passer perfekt til en gang grillmad en lun sommerdag, som erstatning for en kartoffelsalt, men kan også give en mere tung efterårsret et skønt løft.
Fremgangsmåde
Fjern evt. de yderste blade af spidskålen og skær den i kvarte. Skær stokken af, og snit kålen fint. Skær herefter æblet i kvarte og fjern kernehuset. Skær nu æblestykkerne i 1-2 mm. tykke skiver. I en skål, bland æble og kål godt.
I en anden skål, bland ingredienserne til dressingen godt sammen og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over kålblandingen, og bland det godt rundt til alt er dækket. Krydr evt. med ekstra salt og peber alt efter smag.
Laves salaten i god tid sættes den på køl. Tag den gerne ud 20-30 minutter før servering. Server salaten til et stykke lækkert kød eller grillet fisk.