Cherry BBQ Sauce
2024-04-08- Cuisine: Amerikansk, Dansk
- Course: Krydderier, Tilbehør
- Skill Level: Let
- Add to favorites
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 45m
Average Member Rating
(5 / 5)
5 People rated this recipe
Related Recipes:
Cherry BBQ Sauce
Kirsebærsauce | 1 karton á 500 gr. | |
Løg | 1 medium | |
Smør | 1 spsk | |
Tomatsauce eller hakkede tomater | 1 dl | |
Appelsinjuice | 2 spsk | |
Æblecidereddike | 1 spsk | |
Brun Farin | 2 spsk. | |
Chilipulver | 0,5 tsk | |
Spidskommen | 0,5 tsk | |
Salt | 1 tsk |
Denne bbq-sauce er fantastisk til eksempelvis grillet and eller en gang Moinks – den er sød, salt og giver lidt varme. Den er ikke for kraftig i kirsebærsmagen men giver kødet et hint af anderledes sødme – og så er det en super måde at få brugt den kirsebærsauce, der stadig står i skabet fra jul.
Fremgangsmåde
Pil og hak løget. Smelt smørret i en gryde på 2-3 liter og svits løget ved middel varme i 435 minutter til de begynder at blive gennemsigtige uden at tage farve. Tilsæt kirsebærsauce og tomatsauce/hakkede tomater og bring sauce i kog. Lad den simre ved middelsvag varme i ca 10 minutter. Blend saucen med en stavblender, eller i en almindelig blender, og tilsæt resten af ingredienserne. Bring saucen i kog under omrøring og lad den simre til den har den ønskede konsistens – ca 30-45 minutter. Saucen tykner en smule når den køles ned.