Roastbeef Sous Vide
2021-02-06- Cuisine: Amerikansk, Dansk, Fransk
- Course: Hovedret
- Add to favorites
Average Member Rating
(5 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Roastbeef
Roastbeef af inderlår | 1 stk. | |
Salt | ||
Smør eller olie til stegning |
Roastbeef er en af de retter jeg synes vinder mest ved sous vide. De klassiske gennemstegte ydre, der bliver mere og mere rosa mod midten, er udskiftet med et stykke kød, der har samme farve hele vejen igennem, og det smager ekstra fantastisk.
Fremgangsmåde
Hvis kødet er pakket i net, kan dette fjernes inden vakuumering. Posen kan sagtens holde formen på kødet, og så slipper man for at stå og trække nettet af kødet, mens det er varmt.
Giv kødet et drys salt på alle sider og vakuumpak i en pose af passende størrelse.
Klargør din sous vide og sæt den på ønskede temperatur. Jeg foretrækker roastbeef tilberedt ved 56 grader, men ønskes det mere eller mindre rødt, sænkes eller hæves temperaturen. Do what tastes right!
Når vandet har nået den rette temperatur, læg kødet i og giv det 7-8 timer. Stegen til denne opskrift var 6 cm tyk (700 gr.) og fik 7 timer.
Når kødet er færdigt, tag det op af posen og dup det tørt på overfladet med køkkenrulle. Steg det på en meget varm pande i olie eller klaret smør, så den får stegeskorpe på alle sider. Skær i skiver og server med eksempelvis whiskysauce og broccolisalat som her.