Introduktion

Mørbradgryde er dansk “comfort food” når det er bedst. Det er en ret, der passer perfekt til en kold efterårsdag, især hvis den serveres med kartoffelmos. Ønsker man at inkorporere lidt flere grøntsager i retten kan man sagtens det, eksempelvis passer gulerødder i små tern virkelig godt deri.

Fremgangsmåde

Trin 1

Start med at afpudse mørbraden for sener mm. og skær den i tern.

Trin 2

Hak løg samt rens champignon og skær dem i skiver eller kvarte.

Trin 3

I en god størrelse gryde, steg bacon til den er gylden og sprød. Tag det op og hæld evt. noget af fedtet fra.

Trin 4

Steg champignon ved middelhøj varme, så de tager noget farve. Det er vigtig temperaturen ikke er for lav, da de så nærmere vil begynde at koge i stedet. Når champignonerne er godt stegt, tag dem op af gryden og sæt til side.

Trin 5

Steg mørbradstykkerne ved mellemhøj temperatur i gryden, til stykkerne har fået farve på alle sider.

Trin 6

Skru ned til middelvarme. Tilsæt løg og steg til de bliver klare og tager lidt farve.

Trin 7

Tilsæt nu det stegte bacon og champignoner samt cocktailpølser og fløde, og bring i kog ved middel varme.

Her tilsættes også gulerodstern, hvis dette ønskes.

Trin 8

Tilsæt kulør til den ønskede farve er opnået og lad retten småsimre under låg i ca 20 minutter. Smag til med salt og peber.

Trin 9

Server med en god kartoffel- eller rodfrugtemos, og vær sikker på, der er tid til at slå mave på sofaen efterfølgende. Velbekome!