Tilbage til opskrifter

Glutenfri Citronmåne

Glutenfri Citronmåne

Introduktion

Denne glutenfri citronmåne smager frisk, syrligt og sødt med en svampet krumme. Den smager meget bedre end de købte versioner og så er den let at lave.

Fremgangsmåde

Trin 1

Start med at tage smørret ud i god tid så det kan blive blødt. Skær det evt. i skiver, så det går hurtigere.

Trin 2

Riv citronskallen så fint som muligt og pres saften ud. Gem til senere.

Trin 3

I en skål, bland det bløde smør med sukker med en håndmikser, til det er blevet en ensartet masse.

Trin 4

Tilsæt æggene og mix til, det er godt blandet.

Trin 5

I en seperat skål, mix de tørre ingredienser, hhv. fuldkornsrismel, majsstivelse, vanillesukker, mandelmel, citronskal og bagepulver, godt sammen.

Trin 6

Tilsæt melblandingen til den våde blanding sammen med 3 spsk. citronsaft og mix godt sammen.

Trin 7

Hæld blandingen en smurt springform (20-22 cm.). Et tærtefad kan også bruges.

Trin 8

Bag 30-35 minutter ved 180°.

Trin 9

Mens kagen køler ned, laves glasuren.

Trin 10

I en skål, bland flormelis, reven skal af 1/2 citron, og 3 spsk citronsaft sammen.

Trin 11

Er blandingen lidt for tyk, ibland et par dråber varmt vand, indtil den ønskede konsistens er opnået.

Trin 12

Når kagen er helt afkølet, hæld glasuren over og lad den sætte sig.

Trin 13

Nyd et styk lækker friskbagt citronmåne. Velbekomme!