Introduktion
Refried beans er en fast ingrediens i megen tex-mex-mad. Den er super i tortillas eller som et lag i den fantastiske syvlags-dip.
Fremgangsmåde
Trin 1
Snit løget så fint som muligt.
Trin 2
I en lille gryde, steg løgen i lidt olie ved middel varme, til de begynder at blive gennemsigtige uden at tage farve.
Trin 3
Pres hvidløg deri og lad det stege med ca 1 minut.
Trin 4
Dræn bønnerne og gem vandet derfra.
Trin 5
Tilsæt bønnerne og 1 dl. af væsken. Er der ikke nok, spæd til med vand.
Trin 6
Lad det komme i kog og lad det småsimre i ca 5. minutter.
Trin 7
Tilsæt spidskommen, chilipulver, limesaft og koriander. Rør godt rundt.
Trin 8
Med en stavblender, blend blandingen til en ensartet masse.
Trin 9
Er blandingen for flydende, lad den småsimre et par minutter ekstra. Er den blevet for fast, så tilsæt lidt ekstra af vandet fra bønnerne eller lidt vand.
Trin 10
Smag til med salt og server lun. Velbekomme!
Tips
I denne opskrift bruger jeg cannellinibønner. Det er mere autentisk med pinto-bønner, men disse kan være forholdsvis svære at finde i Danmark, og jeg synes cannellinibønner giver en udmærket resultat. Refried beans kan også laves med sorte børnner eller kidneybønner for den sags skyld, hvis det er, hvad man har. Do what tastes right!