Introduktion
Disse lakse-hapsere er fantastiske - de er søde, salte og spicy med et touch af røg. Server dem eksempelvis på en bund af blandet salat som en lækker forret eller som en fantastisk tilføjelse til et frokostbord eller en tapas-middag.
Fremgangsmåde
Trin 1
Start med at fjerne skindet på laksesiden.
Trin 2
Skær laksen i stykker på ca. 4x4 cm.
Trin 3
I en skål, bland salt, sukker og honning godt sammen, og vænd forsigtigt laksen heri.
Trin 4
Sæt på køl i 8-24 timer.
Trin 5
Tag laksen op af marinaden og skyl den let med koldt vand. Dup tør med køkkenrulle.
Trin 6
Læg laksestykkerne på en rist og stil dem på køl i 1-2 timer, for at tørre lidt i overfladen. Dette trin kan undlades, men så tager laksen ikke så godt mod røgsmagen.
Trin 7
Røg laksen ved 75° i 2 timer.
Trin 8
Efter ca 90 minutter, smelt smørret til glazen og ibland chilisaucen.
Trin 9
Pensl laksestykkerne med glaze og giv dem de resterende 30 minutter.
Trin 10
Imens laves dressingen. Bland creme fraiche, mayonaise og chilisauce i en skål til det er rørt godt sammen.
Trin 11
Når laksen er færdig, lad den køle en smule ned og pynt med dressingen.
Trin 12
Pynt evt. også med sesamfrø og fintsnittet forårsløg. Velbekomme!
Tips
Mængden af chilisauce kan justeres i forhold til hvor spicy et resultat man ønske og i forhold til hvor stærk en sauce der bruges. I denne opskrift har jeg brugt Frank's Red Hot og resultatet er en forholds mild styrke.
Jeg bruger her min pillegrill, men man kan sagtens bruge sin ovn, det resulterer blot i mindre røgsmag.