Introduktion
Disse ribbenstegs-bidder er sprøde, salte, saftige hapsere, der gør sig fantastisk som en del af et frokostbord eller som snack til en øl med vennerne.
Fremgangsmåde
Trin 1
Hvis der er ben på stegen, start med at fjerne disse med en skarp kniv.
Trin 2
Salt stegen med 1% salt af vægten. Dvs. 10 gr. salt pr. kg kød.
Trin 3
Vakummpak stegen og tilbered den sous vide i 24 timer ved 60°.
Trin 4
Når stegen er færdig, læg den på køl i køleskab. Skal den køles hurtigt ned, så læg den i isvand.
Trin 5
Tag stegen ud af posen og tør sværene godt af med køkkenrulle eller et rent viskestykke, for at fjerne alle proteinstofferne. Dette gør det lettere at opnå sprøde svær.
Trin 6
Skær stegen ud i tern efter ønsket størrelse - omkring 4x4 cm.
Trin 7
Steg stykkerne i en friture eller på en pande med rigeligt med olie, til de er gyldne og sprøde på alle sider.
Trin 8
Drys evt. med lidt flagesalt og server lune med eksempelvis coleslaw eller lign. Velbekomme!