Tilbage til opskrifter

Ribbenstegs-Bidder Sous Vide

Ribbenstegs-Bidder Sous Vide

Introduktion

Disse ribbenstegs-bidder er sprøde, salte, saftige hapsere, der gør sig fantastisk som en del af et frokostbord eller som snack til en øl med vennerne.

Fremgangsmåde

Trin 1

Hvis der er ben på stegen, start med at fjerne disse med en skarp kniv.

Trin 2

Salt stegen med 1% salt af vægten. Dvs. 10 gr. salt pr. kg kød.

Trin 3

Vakummpak stegen og tilbered den sous vide i 24 timer ved 60°.

Trin 4

Når stegen er færdig, læg den på køl i køleskab. Skal den køles hurtigt ned, så læg den i isvand.

Trin 5

Tag stegen ud af posen og tør sværene godt af med køkkenrulle eller et rent viskestykke, for at fjerne alle proteinstofferne. Dette gør det lettere at opnå sprøde svær.

Trin 6

Skær stegen ud i tern efter ønsket størrelse - omkring 4x4 cm.

Trin 7

Steg stykkerne i en friture eller på en pande med rigeligt med olie, til de er gyldne og sprøde på alle sider.

Trin 8

Drys evt. med lidt flagesalt og server lune med eksempelvis coleslaw eller lign. Velbekomme!