Cowboy Caviar
2023-01-22- Cuisine: Amerikansk, Mexikansk
- Course: Frokost, Hovedret, Tilbehør
- Add to favorites
Average Member Rating
(5 / 5)
5 People rated this recipe
Related Recipes:
Cowboy Caviar
Majs | 250 gr. | |
Sorte Bønner - færdigkogt eller fra dåse | 250 gr | |
Sortøjebønner - færdigkogt eller fra dåse | 250 gr. | |
Tomater | 4 stk | |
Rødløg | 1 lille eller 1/2 stort | |
Rød peber | 1 stk. | |
Avocado | 2 stk | |
Koriander - frisk | Ca 1 håndfuld |
Dressing
Olivenolie | 4 spsk | |
Limesaft | 2 spsk | |
Ahornsirup | 1 tsk | |
Hvidløgspulver | 1/2 tsk | |
Salt | 1/2 tsk | |
Peber |
Cowboy Caviar er en lækker salat, som kan serveres enten som en snack med tortilla chips, som en let forret eller som tilbehør til kylling, fisk eller grillet kød, hvor den giver en frisk og lettere syrlig smagsprofil samtidig med, at den er fyldig og mættende. Opskriften kalder på sortøjebønner, men du ikke disse, kan de udskiftes med eksempelvis cannelini-bønner eller kikærter.
Fremgangsmåde
Dræn bønnerne, hvis de er på dåse, ellers tilbered dem ifølge instrukserne på pakken.
Halvér tomaterne og fjern kerner og det vandede fyld. Skær herefter tomaterne i tern. Snit rødløg i fine tern og gør ligeledes det samme med den røde peber.
Halver avocadoerne og fjern stenen. Fjern skralden og skær avocadoerne i tern.
Snit den friske koriander – gem evt. lidt til pynt.
Bland det hele i en skål. Bruges cannelini-bønner eller anden blødere bønne, så undgå at blande alt for meget, da de så smatter for meget ud.
I en anden skål, bland olivenolie, limesaft, ahornsirup, hvidløgspulver, salt og lidt peber. Hæld over salaten og vend den rundt, så dressingen er godt fordelt.
Server som den med tortillachips som en snack eller som tilbehør til kød eller som fyld i en burrito