Kartoffelchips

2023-03-18
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Grillet Ananas med Vanilleis

  • Pariserbøf på grill

  • Tunmousse

  • Græske Burgere

  • Cherry BBQ Sauce

<span>Most</span> Viewed PostsNo most viewed posts found

Kartoffelchips

Kartofler 500 gr.
Vand 1,5 L + til udvanding
Salt 40-45 gr.
Olie - smagsneutral såsom raps eller vindruekerne 2-3 liter

Hjemmelavede chips bliver super lækre og er ikke så svære at lave som man skulle tro. Hemmeligheden ligger i at overhælde skiverne med varm saltlage inden de steges. Hermed sikres en ensartet saltning og et resultat som minder om dem man køber. Opskriften her er en grundopskrift på saltede chips – herfra kan man variere med forskellige krydderier. Prøv fx. tørret dild, paprika eller tomatpulver. Kun fantasien og smagsløgene sætter grænser.

I denne opskrift bruger jeg et mandolinjern til at skære kartoflerne i skiver, det vil jeg klart anbefale. Det er svært at få skåret skiver i samme tykkelse med en kniv, og varierende tykkelse betyder variende stegetid, så der er stor risiko for at nogle af chipsene bliver enten over- eller undertilberedte.

Fremgangsmåde

Start med at skrælle kartoflerne. Hvis man ønsker rustikke chips og skrællen ser fin ud, kan man sagtens nøjes med at vaske dem grundigt.

Snit dem herefter tyndt på et mandolinjern, maks 0,5-1 mm tykke og læg dem i en skål med koldt vand. Lad dem stå i ca. en time og skift gerne vandet 1-2 gange undervejs, så en god del af stivelsen bliver fjernet.

Bring 1,5 liter vand i kog med 40-45 gr. salt og rør til salten er opløst.

Dræn vandet fra kartoffelskiverne og læg dem tilbage i skålen. Hæld den kogende saltlage over skiverne, og lad dem stå i ca. 10 minutter til de begynder at være glasklare.

I en gryde eller friture, varm olien op til 170°

Dræn vandet fra og fordel kartoflerne på et viskestykke så så meget vand som muligt trækkes fra kartoflerne.

Læg forsigtigt skiverne i olien. Skil dem gerne af inden, hvis de klistrer en smule sammen. Steg dem i 3-5 minutter til de er gyldenbrune og sprøde. Læg dem på fedtsugende papir. Nyd dem som de er eller krydr dem med eksempelvis dild, paprika eller lign.

Opbevares i lufttæt beholder.