Introduktion
Cowboy Caviar er en lækker salat, som kan serveres enten som en snack med tortilla chips, som en let forret eller som tilbehør til kylling, fisk eller grillet kød, hvor den giver en frisk og lettere syrlig smagsprofil samtidig med, at den er fyldig og mættende.
Fremgangsmåde
Trin 1
Dræn bønnerne, hvis de er på dåse, ellers tilbered dem ifølge instrukserne på pakken.
Trin 2
Halvér tomaterne og fjern kerner og det vandede fyld. Skær herefter tomaterne i tern.
Trin 3
Snit rødløg og rød peber i fine tern.
Trin 4
Halver avocadoerne og fjern stenen. Fjern skrællen og skær avocadoerne i tern.
Trin 5
Snit den friske koriander – gem evt. lidt til pynt.
Trin 6
Læg bønnerne og de snittede grøntsager i en skål.
Trin 7
I en anden skål, bland olivenolie, limesaft, ahornsirup, hvidløgspulver, salt og lidt peber.
Trin 8
Hæld over salaten og vend den rundt, så dressingen er godt fordelt. Bruges cannelini-bønner eller anden blødere bønne, så undgå at blande alt for meget, da de så smatter for meget ud.
Trin 9
Smag til med mere salt og peber om nødvendigt.
Trin 10
Server salaten som den er med tortillachips, som en snack eller som tilbehør til kød eller som fyld i en burrito.
Tips
Opskriften kalder på sortøjebønner, men kan du ikke finde disse, kan de udskiftes med eksempelvis cannelini-bønner eller kikærter.