Introduktion
Denne blåbærsirup er fantastisk til amerikanske pandekager eller som topping på yoghurt med müsli. Den er nem og giver en brunch lidt ekstra wow-faktor.
Eller hvorfor ikke bruge den som smagsgiver i en lækker cocktail?
Fremgangsmåde
Trin 1
Hæld blåbærene i en gryde med sukker og vand. Bring det i kog ved middel varme og lad det småsimre i ca 10 minutter.
Trin 2
Blendt siruppen med en stavblender. Hvis den skal være helt lind, hæld den gennem en finmasket sigte eller et ostelærred. Lad evt. en skefuld sirup køle ned for at tjekke konsistensen. Hvis den ikke er flydende nok, tilsættes en smule mere vand. Er den for flydende, koges den i 5-10 minutter længere.
Trin 3
Hæld på tætsluttende glas eller flaske og opbevar i køleskabet.
Tips
Du kan vælge at bruge enten frosne eller blåbær. De store amerikanske blåbær har knap så kraftig en smag som de nordiske arter. Personligt foretrækker jeg de frosne svenske blåbær fra Änglemark, som jeg synes har en lækker smag og giver en god farve.