Tilbage til opskrifter

Amerikanske Pandekager

Amerikanske Pandekager

Introduktion

Store luftige pandekager er et must til en brunch. Servér dem med det klassiske ahornsirup og eventuelt friske blåbær, jordbær eller anden frugt. Eller hvorfor ikke prøve denne lækre blåbærsirup?


Af denne opskrift bliver der pandekager nok til 4 personer, hvis der ikke serveres andet. Bruges pandekagerne som en af retterne til en brunch, burde der være nok til ca 6-8 personer.

Fremgangsmåde

Trin 1

Bland de tørre ingredienser (mel, sukker, bagepulver, salt og vanillesukker) i en skål, hæld dem evt. gennem en sigte for at undgå klumper.

Trin 2

I en anden skål, slå æggene ud og rør dem sammen. Smelt smørret og tilsæt det til æggene sammen med kærnemælk og mælk. Bland godt sammen.

Trin 3

Tilsæt den våde blanding til den tørre. Rør sammen med en gaffel eller grydeske, til det lige netop er blandet. Hvis blandingen røres for meget sammen, bliver pandekagerne ikke så luftige. Blandingen kan have små klumper, men det forsvinder under tilberedningen.

Trin 4

Klargør en pande med lidt smagsneutral olie eller smør, og hæld dej på panden, så pandekagerne får den størrelse, der ønskes. Steg pandekagerne ved middel varme til de bliver gyldne på den ene side, og der begynder at kommer bobler på overfladen. Vend dem og steg dem gyldne på den anden side.

Trin 5

Læg de færdige pandekager på et fad og dæk med staniol, mens resten af pandekagerne steges færdige.

Tips

Pandekagerne kan holdes varme i ovnen på lav varme, men dæk dem godt til med staniol, så de forblive bløde og svampede