Introduktion
Denne græsk-inspirerede burger er hurtigt blevet en favorit herhjemme. Kombinationen af det grillede oksekød med feta, soltørrede tomater og timian sammen med den hjemmelavede tzatziki og de sød-syrlige, sprøde syltede løg giver en burger, der tjekker alle boksene i smags-skemaet. Her griller jeg bøffen, men man kan sagtens stege dem på panden i stedet.
Fremgangsmåde
Trin 1
Skær fetaen i små stykker. Det samme med de soltørrede tomater.
Trin 2
Bland dem begge med kødet, rasp, æg, salt og peber i en skål, og rør til farsen er ensartet blandet.
Trin 3
Form 4 bøffer. Stil evt. bøfferne på køl i en halv times tid for at gøre dem lidt mere faste.
Trin 4
Grill eller steg så bøfferne til de stegt efter ønske.
Trin 5
Imens ristes burgerbollerne.
Trin 6
Forden en god skefuld tzatziki på “underbollen”, læg burgerbøffen på og top den med en god portion syltede rødløg.
Trin 7
Fordel herefter en skefuld tzatziki på “overbollen” og læg den på burgeren. Server evt. med stegte kartoffelbåde og den overskydende tzatziki.