Tilbage til opskrifter

Jomfruhummer i Hvidvins-Smørsauce

Jomfruhummer i Hvidvins-Smørsauce

Introduktion

I spanien spiser man Gambas al ajillo – rejer i olie med hvidløg. I USA kan man mange steder få Shrimp Scampi – rejer i smeltet smør med hvidløg. Begge retter er fantastiske, så jeg har haft forsøgt at lave en udgave med skønne danske jomfruhummere. Retten kan serveres som en slags tapas, kun med skiver af godt brød, eller man kan, som her, servere det med pasta, toppet med revet parmasan. Til denne opskrift har jeg brugt min pille-grill, men man kan sagtens lave retten i ovnen.

Fremgangsmåde

Trin 1

Tænd ovn eller grill på 200°

Trin 2

Pil jomfruhummerhalerne.

Trin 3

Sæt halerne på køl og læg skallerne i en gryde med 3 dl. hvidvin. Bring i kog og lad det simre 15-20 min.

Trin 4

Hæld væsken gennem en sigte og smid skallerne væk.

Trin 5

Hæld 1 dl. af den kogte hvidvin i en støbejernspande sammen med det smør og det hakkede hvidløg. Du kan også bruge en anden ovnfast pande, lille ildfast fad eller lignende.

Trin 6

Sæt panden i ovnen i ca 15-20 min. så panden er varm, smøret er smeltet og hvidløget let stegt.

Trin 7

Rør lidt i væsken og læg de pillede jomfruhummerhaler i panden, fordel dem godt ud, så de ikke overlapper. Lad retten stå yderligere 8-10 minutter i grillen/ovnen

Trin 8

Drys den hakkede persille over og server straks, enten som forret/tapasret med et lækkert brød eller med friskkogt pasta med rigeligt friskrevet parmesanost.