Tilbage til opskrifter

Grillet Ananas med Vanilleis

Grillet Ananas med Vanilleis

Introduktion

Grillet ananas med vanilleis og chokoladesauce. Denne dessert er lige så fantastisk, som den er simpel.

Ananasskiverne må gerne grilles ved høj varme, så det får lidt “stegeskorpe”, det giver nogle fantastisk smagsnuancer i desserten.

Fremgangsmåde

Trin 1

Skær toppen af ananassen og skær den i skiver på 1,5-2 cm

Trin 2

Skær skrællen af og fjern stokken i midten. Dette gøres lettest med et udstikkersæt, men man kan sagtens bruge en skarp kniv.

[@portabletext/react] Unknown block type "image", specify a component for it in the `components.types` prop

Trin 3

Grill ananasskiverne på begge sider, til de har en god skorpe og er gennemtilberedt – ca. 4-7 minutter på hver side.

[@portabletext/react] Unknown block type "image", specify a component for it in the `components.types` prop

Trin 4

Anret herefter ananasskiverne på en tallerken, læg en kugle vanilleis i midten og pynt med chokoladesauce. Server straks, da den varme ananas får isen til at smelte ret hurtigt.

Tips

Giv evt. ananassen en meget lille drys chilipulver. Det skal ikke være nok til at den bliver stærk, men det forstærker ananassmagen gevaldigt.

Det er muligt at bruge ananas-ringe fra dåse, men disse er oftest lidte mere løse i frugtkødet og mere vandholdige, så det kræver lidt mere forsigtighed og ofte lidt længere tid på grillen.