Introduktion
Hjemmelavet rullepølse er fantastisk og når den røges, går den lige et ekstra niveau op på lækkerhedsskalaen.
I denne opskrift krydres rullepølsen kun med salt, peber og løg, men man kan sagtens tilføje persille, timian eller andre krydderier efter ønsker. Do What Tastes Right!
Fremgangsmåde
Trin 1
Start med at lave saltlagen ved at blande 3 liter vand med 300 gr. salt det det er opløst.
Trin 2
Læg svineslaget i en beholder der er stor nok til både slag og saltlage. Hæld herefter lagen over, dæk til og sæt på køl i 12-24 timer.
Trin 3
Tag slaget op af lagen og læg det fladt på et skærbræt. Drys løgpulver og peber på ca 2/3 af slaget - efterlad den del 1/3 der skal være yderst.
Trin 4
Ruld nu slaget sammen og bind det med madsnor.
Trin 5
Røg rullepølsen ved 100-105° til det når en kernetemperatur på 68° - det tager 4-5 timer alt efter tykkelse.
Trin 6
Når rullepølsen er grillet færdig, lægges den i en rullepølsepresse i 12-24 timer.
Trin 7
Fjern herefter madsnoren og skær rullepølsen i skiver. Nyd på et stykke brød med løg og sky. Velbekomme!
Tips
Jeg bruger her min pillegrill, men man kan sagtens bruge sin røgeovn, ovn eller kulgrill, så længe, det er indirekte varme. Ovnen vil dog resultere i et mindre røget resultat.