Introduktion
Hjemmelavet jerky er så meget bedre end det, man som oftest kan købe i de danske butikker. Ved at lave det selv, har man helt styr over ingredienserne og smagsprofilen. Denne opskrift giver en mindre sød version, end tilfældet ofte er med de kommersielt producerede udgaver.
Fremgangsmåde
Trin 1
Start med at skære kødet i skiver á ca. 3-5 mm. Dette gøres lettest på en pålægsskærer, men kan også gøres med en skarp kniv. I så fald er det lettest, hvis man lægger kødet i fryseren, til det er skal-frossent, altså hvor det bliver fast i strukturen uden at være helt frossent.
Trin 2
I en skål, bland soja, rub og chilisauce godt sammen.
Trin 3
Læg kødet i en frysepose eller skål og hæld marinaden over.
Trin 4
Vend og massér marinaden godt ind i kødet, så det er hele er dækket.
Trin 5
Stil på køl i 12-24 timer.
Trin 6
Bred de marinede kødstykker ud på en rist og tilbered dem i en røgeovn eller pillegrill i ca 5 timer ved 75°. Du kan også bruge en dehydrator eller en alm. ovn, men det vil så give et resultat uden røgsmag.
Trin 7
Lad jerkyen køle ned, og opbevar det i en lufttæt beholder. Velbekomme!
Tips
For at forlænge holdbarheden, opbevar på køl.
Brug den chilisauce du bedst kan lide og tilsæt evt. andre kryddeier også. Ønskes et sødere slutresultat, tilsæt evt. lidt honning, brun farin eller ahornsirup til marinaden.,