Introduktion
Grønkål er fyldt med vitaminer og mineraler – herunder også den vigtige K-vitamin. Grønkålspulver er en fantastisk måde at tilføje ekstra smag, vitaminer og mineraler til maden, uden det “fylder for meget”. I opskriften bruges en dehydrator, men har man ikke sådan en, kan en ovn også bruges.
Fremgangsmåde
Trin 1
Pluk grønkålen så de tykkeste stilke tages fra – gem dem eventuelt til at lave suppe eller fond på.
Trin 2
Læg bladene i en skål med vand og skyl godt.
Trin 3
Tag grønkålen op af vandet og dræn for det meste vand – læg det evt. på et viskestykke eller giv det en tur i en salatslynge.
Trin 4
Fordel herefter grønkålen på bakkerne til dehydratoren.
Trin 5
Dehydrer ved 50 gr. i ca 3,5-4 timer til den er tør nok til at smuldre.
Trin 6
Blend den tørrede grønkål så fint eller groft som ønsket.
Trin 7
Opbevar i lufttæt beholder.
Tips
Grønkålspulveret er fantastisk til bl.a. at tilføje ekstra vitaminer til kødsaucer, smoothies, gryderetter osv. Pulveret er ret koncentreret, så det skal tilsættes i små mængder.