Introduktion
Denne bbq-sauce er fantastisk til eksempelvis grillet and eller en gang Moinks. Den er sød, salt og giver lidt varme. Den er ikke for kraftig i kirsebærsmagen men giver kødet et hint af anderledes sødme – og så er det en super måde at få brugt den kirsebærsauce, der stadig står i skabet fra jul.
Fremgangsmåde
Trin 1
Pil og hak løget.
Trin 2
I en gryde, smelt smørret og svits løget ved middel varme i 4-5 minutter, til de begynder at blive gennemsigtige uden at tage farve.
Trin 3
Tilsæt kirsebærsauce og tomatsauce og bring sauce i kog. Lad den simre ved middelsvag varme i ca 10 minutter.
Trin 4
Blend saucen med en stavblender, eller i en almindelig blender, og tilsæt resten af ingredienserne.
Trin 5
Bring saucen i kog under omrøring og lad den simre til den har den ønskede konsistens – ca 30-45 minutter. Saucen tykner en smule når den køles ned.
Tips
Tomatsaucen kan erstattes af hakkede tomater fra dåse.